Tiparul lenticular crează o imagine mult mai atractivă a produsului, având la dispoziție patru  efecte: 3D, Flip, Animație și Morph sau combinații între acestea. Putând fi vizualizat prin iluminare directă din față sau prin iluminare transmisiva din spate, nu necesită ochelari sau alte dispozitive optice ci pur și simplu cu ochiul liber.

Efectul 3D ofera senzatia de profunzime a imaginii prin separarea straturilor diferitelelor obiecte aflate in imaginile bidimensionale conventionale.Straturile care cuprind obiectele procesate digital, apar la diferite distante unele fata de celelalte, creand efectul 3D vizibil din orice unghi este privit.

Efectul de Flip costă în trecerea dela o imagine la altă, permițând vizualizare până la 4 imagini din unghiuri diferite prin schimbarea poziției de vizualizare. Este posibil realizarea efectului atât prin mișcarea produsului de la stânga la dreapta cât și de sus în jos.

Efectele de animație folosesc mai multe cadre și sunt similare cu vizualizarea unui clip video atunci când prințul este mișcat de sus în jos sau de la stânga la dreapta. Impresia pe care o lasă privitorului este foarte puternică datorită „surprizei” pe care o ai în momentul în care imaginea statică (cu care ești obișnuit), prinde viață